18
Сенбі,
Мамыр

һижри

Әзірет Әлидің (р.а) тамақтану әдебі жайлы насихаттары

Әзірет Әлидің (р.а) тамақтану әдебі жайлы насихаттары

Ислам тарихы

Әзірет Әлидің (р.а) тамақтану әдебі жайлы насихаттары:

Тамақтануды тұзбен бастаған адамды Алла Тағала жетпіс дерттен құтқарады.

Әр күні жеті дана ажуа құрмасын жеген адамның асқазанында ауру қалмайды.

Әр күні жиырма дана мейіз жеген адамның тәнінде жағымсыз нәрсе қалмайды.

Ет – ет бітіреді. Ет сорпасы – араб тағамы. Тауық пен сорпа азқазанды кеңейтеді, балтырды үлкейтеді.

Сиырдың еті – дерт, сүті мен майы шипа.

Шектен асырмай жегенде ішмай да ауруды жояды.

Хайыз кезінде ең пайдалы тағам – балғын құрма.

Балық – семіздікті жояды, адамға қуат береді.

Мисуак қолданып, Құран оқу – қақырықты жояды.

материал «Тамақтану әдебі» кітабынан алынды,

ummet.kz

Бөлісу: