20
Дүйсенбі,
Мамыр

һижри

Тамақтану кезіндегі ахлақ қағидалары

Тамақтану кезіндегі ахлақ қағидалары

Ислам тарихы

Тамақтану кезіндегі ахлақ қағидалары:

1) Жейтін, ішетін нәрселердің адал болуы;
2) Тамақтан бұрын және кейін қол жуу;
3) Тамақты бастағанда “бисмилләһ”, біткенде “әлхамдулилләһ” деу;
4) Тамақты өз алдынан және оң қолымен жеу;
5) Тамақты аузына шақтап алып, оны жақсылап шайнағаннан кейін жұту;
6) Аузында тамақ барда сөйлемеу;
7) Аузындағыны жұтпайынша, басқасын аузына салмау;
8) Суыту үшін тамақты үрлемеу;
9) Су ішкенде ыдыстың ішіне үрлемеу;
10) Жиіркендіретін сөздер айтпау және орынсыз әрекеттер жасамау;
11) Тамақты ысырап қылмау, табағына жей алатындай ғана тамақ салу, салған тамағын тауысу;
12) Көпшілік тамақтанып отырғанда, барлығы тамағын бітірмейінше дастарханнан тұрмау;
13) Тамаққа әуелі үлкендердің бастауы;
14) Көшеде тамақ жемеу.

материал «40 сүннет» кітабынан алынды,

ummet.kz


Бөлісу: